Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گذاشتن هر گونه غذایی، ظروف و یا لیوان در مایکروویو می‌تواند منجر به آزاد شدن مواد شیمیایی مضری شود که برای سلامتی شما خطرناک باشد و حتی بیمارتان کند. منفجر شدن ظرف یا غذا در مایکروویو ممکن است منجر به آتش‌سوزی شود. به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلات خطرناکی، نگاهی به نکات و موارد بیان شده در مطلب زیر بیندازید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. تخم مرغ 

به هیچ وجه نباید تخم مرغ پخته شده و یا سرد را درون مایکروو بگذارید تا گرم شود، زیرا تخم مرغ پس از چند ثانیه خواهد ترکید. امواج مایکروویو می‌تواند سبب تبخیر مایع درون تخم مرغ شود و از آنجایی که این بخار ایجاد شده راهی برای خروج ندارد، از این رو با ترکاندن پوسته تخم مرغ به بیرون هدایت می‌شود. تمیز کردن تخم مرغ منفجر شده به راحتی تمام نمی‌شود و ممکن است انرژی زیادی از شما بگیرد. در نتیجه بهتر است از پخت تخم مرغ در مایکروویو خودداری کنید.

۲. پخت گوشت در مایکروویو

یخ زدایی از گوشت‌های فریزری در مایکروویو کمی مشکل ایجاد می‌کند. در چنین شرایطی قسمت‌های نازک‌تر گوشت شروع به پخته شدن می‌کنند، در حالی که هنوز قسمت‌های ضخیم‌تر یخ زده باقی مانده است. در صورتی که مایکروویو شما قابلیت چرخش غذا حین پخت را نداشته باشد، این امر سبب توزیع نا برابر گرما می‌شود و در نتیجه به رشد باکتری‌ها کمک می‌کند. بنا به ادعای کارشناسان بخش علوم غذایی دانشگاه پنسیلوانیا، روش مطمئن و امن برای یخ زدایی گوشت، قرار دادن بسته فریزری و یخ زده در یخچال است که می‌توانید آماده سازی آن را از شب قبل انجام دهید.

۳. شیر مادر

در صورتی که شیر یخ زده مادر را در مایکروویو بگذارید، گرما نیز به طور یکسان توزیع نخواهد شد و ممکن است برخی از قسمت‌های شیر برای دهان کوچک و حساس کودک بسیار داغ باشد. همچنین پژوهش‌های دیگر حاکی از آن هستند که روش گرم کردن غذا در رابطه با شیر مادر در مایکروویو پاسخگو نخواهد بود، زیرا تعدادی از پروتئین‌های افزایش ایمنی بدن را که در شیر وجود دارد، از بین می‌رود. به ویژه اگر درجه حرارت بالا باشد، این آسیب‌ها می‌تواند بیشتر نیز باشد. در نتیجه از روش دیگری بهره ببرید. مقداری آب را روی اجاق گاز گرم کنید و شیشه حاوی شیر مادر را درون آن قرار دهید تا به دمای اتاق برسد.

۴. ظروف، فویل آلومینیومی و فلزی

فلز (هر چقدر هم که کوچک باشد مانند دستگیره‌های برخی از ظروف) نباید در مایکروویو گذاشته شود. هنگامی که ظروف فلزی را در مایکروویو قرار می‌دهید، ممکن است منجر به آتش سوزی شود. اگر قصد دارید غذایی که در ظرف آلومینیومی یک بار مصرف یا بسته بندی‌های رستورانی دارای قسمت‌های فلزی قرار دارد را مصرف کنید، آن را به یک ظرف قابل اطمینان انتقال دهید و سپس غذا را گرم کنید. در این صورت از خطر آتش سوزی جلوگیری خواهید کرد.

۵. ظروف پلاستیکی یکبار مصرف

همانطور که می‌دانید ظروف پلاستیکی نباید به منظور گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده شوند. اکثر ظروف پلاستیکی دارای مواد شیمیایی شبیه به استروژن می‌باشند (با نام BPA) و با گرم شدن پلاستیک، این ماده مضر به غذای شما منتقل می‌شود. نتایج بدست آمده از یک پژوهش انجام شده، ۴۵۰ محصول پلاستیکی مانند شیشه شیر کودک، نایلون‌های زیپ دار و ظرف غذا مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بودند که ۹۵ درصد از این موارد بعد از قرار گرفتن در مایکروویو، شستشو در ماشین ظرف شویی یا قرار گرفتن در آب، ترکیبات شیمیایی از خود آزاد کردند که مانند استروژن عمل می‌کنند. همچنین محصولاتی که برچسب بدون "BPA (بیسفنول آ) " نیز داشته اند هم مواد شیمیایی شبه استروژن از خود آزاد کرده اند. به منظور اینکه خیالتان راحت شود، محتوا درون ظروف پلاستیکی را به ظرف ایمن منتقل کنید و سپس برای گرم کردن غذا در مایکروویو دست به کار شوید.

۶. ظروف فومی (Styrofoam)

یکی از انواع پلاستیک یعنی همان فوم هم بعد از گرم شدن، مواد شیمیایی خطرناک را در درون غذا آزاد می‌کند. مواد غذایی مورد نظر را از ظروف فومی به ظروف شیشه‌ای انتقال دهید و سپس در مایکروویو بگذارید.

۷. ظروف خاص

در صورتی که در آشپزخانه خود ظروف چینی تزئینی، آبکاری یا کار شده دارید، باید برای گرم کردن غذا در مایکروویو در استفاده از آن‌ها صرف نظر کنید. همچنین، در صورتی که تکه‌های فانتزی یا طلا کاری شده درون ظرف کوچک باشد، می‌توانند درون محفظه مایکروویو سبب ایجاد حوادثی شوند. برای افرادی که زیاد از مایکروویو استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود تنها از ظروف شیشه‌ای ساده رنگی استفاده نمایند.

۸. لیوان‌های مسافرتی

لیوان و ماگ‌های استیل از گرم شدن قهوه یا چای درون خود مانع می‌شوند و در عوض ممکن است به مایکروویو آسیب برسانند. در صورتی که ماگ مسافرتی شما از جنس پلاستیک است، نوشته‌های تهِ لیوان را مطالعه کنید تا دریابید آیا قابل استفاده در مایکروویو هستند یا خیر. در صورتی که جواب مثبت بود، شاید بهتر است باز هم تجدید نظر کنید.

۹. روشن کردن دستگاه بدون وجود هیچ گونه ماده غذایی در مایکروویو

در صورتی که هیچ ماده غذایی یا مایع درون مایکروویو قرار نداده اید و آن را روشن کنید، در چنین حالتی جسمی وجود ندارد که امواج را دریافت کند و از همین رو لامپ مگنترون که قطعه اصلی محصول محسوب می‌شود و برای تنظیم عملکرد مایکروویو می‌باشد، امواج را جذب می‌کند. در نهایت به مایکروویو آسیب می‌زند و حتی می‌تواند سبب آتش سوزی شود. به یاد داشته باشید که هرگز به طور اتفاقی دکمه "استارت" روی دستگاه مایکروویو را بدون آن که غذا یا مایعی درون آن قرار گیرد، فشار ندهید.

۱۰. یک لیوان آب

هنگامی که آب داخل لیوان سرامیکی یا شیشه‌ای به مدت طولانی در مایکروویو حرارت می‌بیند، می‌تواند از تشکیل حباب جلوگیری کند و دمای آن بعد از گرم شدن به سرعت کاهش پیدا کند. عموما آب گرم شده درون مایکروویو زمانی که بیش از حد حرارت دریافت می‌کند و داغ می‌شود، در هنگام جا به جایی، حرارت به طور ناگهانی آزاد می‌شود و آب جوش به انفجار می‌رسد. به منظور پیشگیری از این حادثه، آب را برای مدت کوتاه در مایکروویو گرم کنید. در صورتی که آب به درجه حرارت مورد نظرتان نرسید، تعداد دفعات را بیشتر کنید، اما همچنان زمان را کوتاه نگه دارید.

۱۱. ماگ‌های قدیمی

تعدادی از ماگ‌های قدیمی ساخته شده قبل از دهه ۱۹۶۰ میلادی با موادی پوشش دهی و لعاب دار شده اند که اشعه را باز پس می‌زنند. این لعاب می‌تواند حاوی سرب یا فلزات سنگین مضر دیگر باشد. در صورتی که لیوان و ماگ‌های قدیمی از نظر ظاهری بسیار زیبا هستند، اما به جای آنکه از آن‌ها برای نوشیدن مایعات استفاده کنید، این ماگ‌ها را به عنوان اشیا تزئینی درون قفسه‌های آشپزخانه نگهداری کنید.

۱۲. مراقب برچسب "قابل استفاده در مایکروویو" (Microwave Safe) باشد

زمانی که روی یک ظرف برچسب و یا نوشته شده باشد که قابل استفاده در مایکروویو است، این بدین معناست که می‌توانید آن را بدون آسیب دیدن یا آسیب زدن به دستگاه برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده کنید. در واقع تمامی کارخانه‌ها و تولید کنندگان، محصولات سرامیکی خود را مورد آزمایش قرار نمی‌دهند تا از سالم بودن آن بعد از حرارت دیدن اطمینان حاصل نمایند. به احتمال قوی به همین دلیل برخی مواقع با دست زدن به ماگ سرامیکی بسیار داغ، دستتان می‌سوزد. در صورتی که ظرف تازه‌ای خریداری نموده اید و به نوشته روی آن اعتماد ندارید، غذا را روی اجاق گاز گرم کنید یا برای گرم کردن غذا در مایکروویو از ظرفی که قبلا استفاده کرده اید و مشکلی پیش نیامده، استفاده کنید.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی

سایت مبلغ: این نامه که قدیمترین نقل آن در بخش الروضه کتاب الکافی مرحوم کلینی آمده است (ج ۸، صص ۲ـ۱۴) در منابع دیگر از جمله کتاب الوافی فیض کاشانی (۱۰۹۱ق.) (ج ۲۶، صص ۹۷ـ ۱۱۳) و تحف العقول نوشتة مرحوم ابن شعبه حرانی از علمای قرن چهارم (صص ۳۱۳ـ ۳۱۵) هم آمده است و نسخه های مختلف این نامه با وجود اختلاف جزئی در چینش مطالب، یکسان است. مفاد این نامه دربردارندة مطالب بسیار سودمندی است که استخراج و دسته بندی آنها می تواند الگویی برای سبک زندگی یک مسلمان در همة ابعاد به ویژه روابط مختلف مسلمانان در همة ادوار تاریخ از جمله دوران معاصر که چگونه دیندارانه زیستن یک پرسش عمومی است در اختیار ما قرار دهد.

گویه های استخراج شده از متن نامه ۵۵ بند بود ولی با توجه به تناسب برخی گویه ها با دو بخش مختلف، این گونه ها در هر دو بخش مورد استناد قرار گرفته است. همچنین برخی گویه ها به دلیل مشابهت بسیار زیاد با هم در یک بند ذکر شده است. بنا بر این جمع گویه های زیر الزاماً به تعداد گویه های برداشت شده از نامه نیست.

اصلی ترین و مهم‌ترین نکات مندرج در این نامه چنین است:
الف. رابطة انسان با خدا
۱. عاقبت نیکو و عافیت خواهی از پروردگار
۲. اهتمام زیاد به تهلیل (ذکر لااله الا الله) و تسبیح (ذکر سبحان الله) و تقدیس خداوند و خاکساری در برابر ذات اقدس خداوند
۳. اهتمام زیاد به دعا (دو بار ذکر شده است)
۴. رغبت به آن چه خداوند ما را به آن ترغیب کرده است.
۵.دوری جستن از انس گرفتن به آن چه خداوند حرام کرده است

۶. پیروی نکردن از هوای و هوس و برداشتهای شخصی در امر دین و پای بندی تمام به حلال و حرامهای الهی
۷. پیروی از زندگی پیامبر و پیروی نکردن از هوی و هوس و برداشتهای شخصی در فهم و تفسیر زندگی پیامبر
۸. یک بار دست بلند کردن به هنگام آغاز نماز
۹. اهتمام به ذکر خدا در ساعات مختلف روز و شب
۱۰.کوشش فراوان برای فرمان بردن از خدا و بندگی او (دو بار ذکر شده است)

۱۱. اهتمام به حفظ آن چه از رسول خدا و ائمه اهل بیت او باقی مانده است
۱۲. رضایت داشتن از آن چه خدا ساخته و خواسته است
۱۳.اهتمام به نمازهای روزانه
۱۴. دوری جستن از بازداشتن (حبس) حقوق الهی
۱۵. ولایت پذیری خدا و رسول خدا و مؤمنان و تبری جستن از دشمنان آنها

۱۶. وفای به عهدی که در برابر خداوند بر گردن دارد مانند ولایت پذیری، اقامة نماز، پرداخت زکات و دادن قرض الحسنه
۱۷. دوری جستن از آن چه خداوند آن را حرام کرده است
۱۸. توجه به این نکته که اسلام یعنی تسلیم در برابر حق
۱۹. اطاعت از خدا برای احسان به نفس
۲۰. دوری جستن از معصیت و گردن فرازی کردن در برابر خداوند (دو بار ذکر شده است.)

۲۱. توجه به این که هیچ کس جز خدا غنی کنندة انسان نیست
۲۲. کوشش برای برخورداری از شفاعت شفاعت کنندگان از طریق به دست آوردن رضای خدا
۲۳.ترک نکردن فرمان خدا و فرمان هر کس که به پیروی از خدا فرا می خواند.
۲۴. عاقبت نیکو وعافیت خواستن از خدا
۲۵. درخواست از خداوند برای جای دادن اسلام در سینة خود و سخن گفتن بر اساس حق
۲۶. توجه کردن به این نکته که شرط محبوب خدا شدن پیروی از فرامین خدا و اولیای اوست.

ب. رابطة انسان با دیگران
۱. حفظ آرامش و وقار و سکینه
۲. حفظ حیاء و دوری جستن از هر آن چه صالحان پیش از ما از آنها دوری جسته اند.
۳. خوش رفتاری با مخالفان و دوری جستن از شدت بخشیدن به مخالفت با آنها (دو بار ذکر شده است)
۴. برخورد نیکو داشتن با بدرفتاریها برای جلوگیری از نادیده گرفته شدن و زیر پا ماندن حق
۵. بازداشتن زبان جز از خیر و پرهیز از بدگویی و تهمت و دشمنی ورزی

۶. دوری جستن از آن چه خداوند ما را از آن برحذر داشته است.
۷.سکوت جز در آن چه برای آخرت سودمند باشد.
۸. شکیبایی ورزیدن در برابر مشکلاتی که دشمنان در برابر پای بندی به حق ایجاد می کنند.
۹. خوش رفتاری با مردم
۱۰. پرهیز از دشنام دادن به دشنام دهندگان به خدا و اولیاء خدا

۱۱.مهرورزی به مستمندان و دوری جستن از خوار شمردن و تکبر ورزیدن به آنها
۱۲. دوری جستن از فخرفروشی و خودبزرگ بینی
۱۳.دوری جستن از بغی و تعدی به حقوق دیگران
۱۴. دوری جستن از حسد
۱۵.کمک به مسلمانان مظلوم

۱۶.کمک به همدیگر
۱۷. دوری جستن در حد توان از بدگوئی علیه صالحان نزد پیشوای جامعة اسلامی و در تنگنا قرار دادن امام
۱۸. دوری جستن از در تنگنا قرار دادن برادران مسلمان
۱۹. دقت در مرزبندی های اعتقادی و اجتماعی و دقت در این که انسان در شمار اهل باطل قرار نگیرد.
۲۰. پرهیز از قرار دادن خدا و امام و دین در معرض دشمنیهای اهل باطل

۲۱. قرار دادن حب و بغضها بر اساس معیارهای خداپسندانه
۲۲. عادت دادن نفس به بلاء و مصیبت در دنیا و تدبر در مصائب پیامبران که قرآن آنها را ذکر کرده است.
۲۳. پیروی کردن از هدایت و وقار و آرامش و حلم و خشوع و تقوا و راستگویی و وفای به عهد صالحان

ج. رابطة انسان با خود
۱.حفظ حیاء و دوری جستن از هر آن چه صالحان پیش از ما از آنها دوری جسته اند،
۲. پرواپیشگی و رعایت تقوی، دوری جستن از آن چه خداوند ما را از آن برحذر داشته است.
۳. نیکی کردن به جسم و جان خود
۴. اطاعت از خدا برای احسان به نفس

امام صادق علیه السلام در بخشی از این نامه فرموده اند: هَذَا أَدَبُنَا أَدَبُ اللَّهِ فَخُذُوا بِهِ وَ تَفَهَّمُوهُ وَ اعْقِلُوهُ وَ لَا تَنْبِذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِکُمْ مَا وَافَقَ هُدَاکُمْ أَخَذْتُمْ بِهِ وَ مَا وَافَقَ هَوَاکُمْ طَرَحْتُمُوهُ وَ لَمْ تَأْخُذُوا بِهِ
این آداب (پیشنهادی) ما و همان آداب خدایی است، آن را دریابید و آن را فهم کنید و در آن بیاندیشید و آن را پشت سر خود نیناندازید، اگر چنین کنید و به این آداب عمل کنید، به آن چه سازگار با هدایت یافتگی شماست دست یافته اید و به آن چه سازگار با هواپرستی شماست پشت کرده اید و آن را وانهاده اید.
این پیام تنها خطاب به مخاطبان اولیه نامه نیست، این پیام همة مسلمانان و بلکه همة انسانهای حقجو را به خود فرا می خواند.

* این متن خلاصه‌ای از یک مقاله مفصل برای ارائه به همایش امام جعفر الصادق(علیه السلام) در دانشگاه سلجوق قونیه است که به اقتضای فضای مجازی سرفصل های مختصری از آن در سایت «مبلغ» منتشر شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902599

دیگر خبرها

  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • عضو حماس: در مذاکرات به سازوکار مشخصی رسیدیم
  • چند نکته نگران کننده درباره وضعیت سردار آزمون
  • ۱۰ نکته درباره دیدار تراکتور و فولاد
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
  • کار آلگری در یوونتوس را تمام شده بدانید!